Ni citer semalam..
Bila dah teringin sangat² nak makan
Tart Telur, malam² pom jadi..
seb baik bahan² ada je kat dapo Mami..
Nak resepi ? boleh jer,
kita buat sesama ye..
peberet mami..
Tart Telur @dapo Mami
Bahan ntuk kulit pai (Crust)
2 cawan tepung gandum
3/4 cwn marjerin
1 biji telur
Secubit garam
Gaul semua bahan
sehingga menjadi doh
yang lembut &
tak melekat di tangan.
Canai doh kemudian
masukkan ke dalam acuan,
jangan lupa sapu minyak
pada acuan..
Bahan² ntuk Filling
1/2 cwn susu pekat
3 biji telur
1 sdb tepung kastad
1/2 cwn air
1 sudu esen vanila
1 sdk pewarna kuning
Gaul sekata, tuang atas kulit pai
yang dah di masukkan
ke dalam acuan tadi..
Bakar menggunakan
api atas bawah
selama 20 minit,
kepanasan 150-180.
Selamat Mencuba
Kongsi resepi jom masak
@ dapo Mami SAREEMA with 💕
No comments:
Post a Comment