Saturday 22 June 2019
Kuih Bakar Pandan
19 Syawal 1440 H.. kejap je kan..
Hari ni mami nak kongsi Kuih Bakar Pandah, mudah jer membuatnya..
Mami guna pakai apa yang ada di dapo jer.. loyang cupcake.
Kuih Bakar Pandan
1 cawan tepung gandum
2 cawan santan kotak
1/4 cawan air
1/2 cawan gula pasir
2 biji telur
Secubit garam
1 sd esen vanila
1 sd esen pandan
Sedikit pewarna hijau
Bijan
Cara membuatnya²
1) Satukan semua bahan dalam bekas & blend, (kecuali bijan)
2) Oleskan loyang dengan minyak. Tuang adunan ke dalam loyang, taburkan bijan.
3) Bakar sehingga masak.
suhu 180, bakar selama 25-30minit. Api atas bawah. (bergantung pd oven)
Selamat mencuba.
dari Dapo Mami SAREEMA 💋
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Popia Goreng Mami
Kuih kegemaran BamDam.. POPIA GORENG 1 labu bawang besar - potong dadu 3-4 ulas bawang putih - cincang 2 batang karot - hiris halus 1 caw...
-
Lebihan kacang merah semalam kita jadikan menu Kacang merah gaul nyiur.. best jugak ni, walla. KACANG MERAH GAUL NYIUR Bahannya 1/2 kg ...
-
Assalamualaikum.. hi semua !! Menguli tepong ntuk breakfast.. jom ke dapo Mami SAREEMA.. Tunaikan permintaan puteri Qber, selagi mami...
-
Jom ngepau.. Resepi Pau Gebu 4 bahan jer : 1 kg tepung gandum 1 paket Yis (bancuh dengan air) 4 sudu besar Margerin 1 sdt garam untuk ...
No comments:
Post a Comment