Saturday 22 June 2019

Kuih Bakar Pandan

19 Syawal 1440 H.. kejap je kan.. Hari ni mami nak kongsi Kuih Bakar Pandah, mudah jer membuatnya.. Mami guna pakai apa yang ada di dapo jer.. loyang cupcake. Kuih Bakar Pandan 1 cawan tepung gandum 2 cawan santan kotak 1/4 cawan air 1/2 cawan gula pasir 2 biji telur Secubit garam 1 sd esen vanila 1 sd esen pandan Sedikit pewarna hijau Bijan Cara membuatnya² 1) Satukan semua bahan dalam bekas & blend, (kecuali bijan) 2) Oleskan loyang dengan minyak. Tuang adunan ke dalam loyang, taburkan bijan. 3) Bakar sehingga masak. suhu 180, bakar selama 25-30minit. Api atas bawah. (bergantung pd oven) Selamat mencuba. dari Dapo Mami SAREEMA 💋

No comments:

Post a Comment

Popia Goreng Mami

Kuih kegemaran BamDam.. POPIA GORENG 1 labu bawang besar - potong dadu 3-4 ulas bawang putih - cincang 2 batang karot - hiris halus 1 caw...